יום חמישי, 26 במרץ 2015

טישפישטי עוגה לפסח

טישפישטי - לא תאמינו שזו עוגה לפסח

מכירים את זה שריחות לוקחים אתכם למחוזות אחרים בזמן?... אז זה מה שקורה לי עם העוגה הזאת. אני שמה את העוגה בתנור ואחרי מספר דקות כבר מתחיל להיות בבית ריח של פסח, ריח של הבית של סבתא שלי, ריח דמיוני של הבית שלה בבולגריה, צוחקים? אבל זה ריח שלוקח אותי למקום אחר...
לעוגה זאת קוראים טישפישטי, אנחנו בתור ילדים קראנו לה תתפשטי. מקורה ספק בבולגריה ספק בטורקיה. סבתא שלי בולגריה, אבל בזמן המלחמה היא ברחה עם אמא שלה לטורקיה ומשם לארץ. אז אולי זה בכלל טורקי, כי את המתכון קיבלתי גברת צרפתי שהיא בכלל טורקיה, וזה אחד לאחד העוגה של סבתא שלי.
בכל מקרה, עזבו מאיפה באה העוגה, אצלנו אכלו אותה בכל פסח! המתכון מתאים לשתי עוגות עגולות 24, כי אחת תמיד נגמרת לפני ליל-הסדר. היא רטובה ועשירה באגוזים סופר מתוקה וממש לא עוגת-חנק כמו כל עוגות הפסח.
מה עושים ואיך מכינים:
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
4 כוסות אגוזים קצוצים
3/4 כוס קמח מצה
1 שקית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
סירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
מעט מים
להפריד ביצים, במקסר על מהירות גבוהה לעשות קצף יציב מאוד מהחלבון והסוכר.
לערבב את שאר המרכיבים בקערה ולערבב עם הקצף ביצים.
לאפות את העוגה עד שהיא שחומה ב 180 מעלות כחצי שעה.
לעשות סירופ סוכר.
יוצקים על העוגה את סירופ סוכר (סירופ חם על עוגה פושרת)

 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה