קציצות פרסה
מה זה בכלל פרסה??? זה לוף, או כרישה תלוי מאיזו
עדה אתם.... אצלנו זה פרסה.
סבתא שלי הייתה עושה קציצות פרסה בכל פסח, למה
פסח לא יודעת, אני רק יודעת שהן הכי – הכי טעימות עם קמח מצה, אפשר גם עם פירורי
לחם אבל עם קמח מצה זה הכי טעים!
הבעיה עם קציצות פרסה היא אותה בעיה כמו
שניצלים, זה הכי טעים כשזה יורד מהמחבת וכולם מנשנשים מזה, ולארוחה עצמה כבר לא
נשאר כלום! אז צריך ללמוד לעשות אותן לפנות בוקר או בלילה בקיצור כשכולם ישנים או
לא נמצאים ולהחביא חלק אצל השכנה או משהוא כזה כדי שיישאר.
סבתא שלי מתה בהפתעה אז לא הייתה הזדמנות לקבל
ממנה את כל המתכונים (מסקנה לבאים אחרי- לא לחכות, לבקש מתכונים לפני שסבתא מזדקנת
אחרת זה הולך איתה לקבר). הגיע פסח והתחלתי לעשות ניסויים לשחזר את קציצות הפרסה,
הנקראות על-ידי יושבי ביתי "פרסוניות" "או קציצת
"פרסונית". יצא לא משהוא.. רטוב כזה ויותר דומה לפריטטה או חביתה עם בצל
מאשר לקציצות. התחלתי לחפש באינטרנט מתכונים ולא ממש צלח, ואז לצערי, אחות של סבתא
שלי חלתה. באתי לבקר אותה בבית החולים, דיברנו וקישקשנו – איזו אישה מופלאה!
נפרדנו לשלום והבטחתי שאבוא לבקר גם שבוע הבא. אני צועדת בחניון בית החולים לאוטו
ופתאום התחלתי לבכות, מה אם היא לא תהיה בשבוע הבא? מה אם אני אפספס עוד שיחה
איתה? אז קניתי שתי כוסות קפה, וחזרתי למחלקה. ישבנו עד שהיא כבר היתה ממש עייפה
ורצתה לישון, בין-לבין קיבלתי את המתכון לפרסה!
****
אז הריי לכם המתכון לקציצות פרסה, אני מעדיפה
אותו ללא בשר בכלל אבל כמובן שאפשר להוסיף חצי קילו בשר טחון (ועוד ביצה או שתיים,
תלוי בגודל הביצה).
2-3תפוחי אדמה (אני אוהבת את האדומים אבל הכל הולך)
2-3 בצלים לבנים קצוצים דק דק
5-6 כרישה/ לוף (רק החלק הלבן)
2-3 ביצים
1 חבילה קמח מצה / פירורי לחם (אני אוהבת אותן
יותר עם קמח מצה)
מלח, פלפל שחור
2 שיני שום (ממש לא חובה רק אם אוהבים)
חצי קילו בשח טחון (ממש לא חובה- אני לא אוהבת
עם בשר)
מבשלים את התפוחי אדמה עד שהם רכים
חותכים לעיגולים את
הכרישה ומבשלים במים עד שהיא רכה
מוציאים את הכישה
המבושלת מהמים ושמים במסננת, מעל מניחים קערה או סיר עם מים (שיהיה כבד) כדי
להוציא את הנוזלים. לאחר כחצי שעה (שיצאו מירב המים והכרישה התקררה קצת) סוחטים
בידיים את הכרישה טוחנים בבלנדר יד (סטיק) ומעבירים לקערה. מוסיפים את התפוחי האדמה (קלופים) ובצל קצוץ,
ביצים, 3-4 כפות קמח מצה ותבלינים. לשים בידיים היטב. עושים לביבות (עושים כדור ומשטחים).
מכינים בצד צלחת שטוחה עם פירורי לחם/קמח מצה, מצפים כל לביבה בפירורי לחם/ קמח
מצה. ומטגנים בשמן (לא זית). אצלנו מגשים עם חזרת חריפה-חריפה. אפשר בהחלט לאכול
אותן גם קרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה