פאי תפוחים
אבא שלי ממש אוהב עוגות תפוחים, כנראה זה עושה לו נוסטלגיות מהתקופה שגר בילדותו בארצות הברית. תמיד שאני אומרת שאבא שלי נולד בארצות הברית הרוב חושבים ישר על ניו-יורק, מיאמי או משהוא זוהר שכזה...אבל לא, אבא שלי נולד וגדל ביוטה, סולט לייק סיטי, זה דיי חור, עכשיו אפשר להבין איך בכזאת קלות ההורים שלו מקמו את ביתם בבאר שבע לאחר מכן ואבא שלי בחר להעביר את חייו בבקעת הירדן. לעיניננו, לכבוד יום הולדתו תמיד אנחנו מכינים עוגות תפוחים, כל פעם משהוא אחר. האמת שהוא הכי אוהב את העוגה שאמא שלי עושה לו כבר מעלה מ 30 שנה - בצק, תפוחים חתוכים מבושלים קלות עם צימוקים וקינמון ומעל קצף ביצים, כל זה לתנור (מתכון בהזדמנות). אני עדיין מנסה לחדש בכל שנה, ולפניכם החידוש האחרון (המתכון של קרין גורן).
מה צריך ואיך מכינים:
לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
לתפוחים:
1 כוס רסק תפוחים משומר ממותק
6 תפוחים גדולים ויפים (רצוי אדומים – גולדן דלישס)
1 כוס רסק תפוחים משומר ממותק
6 תפוחים גדולים ויפים (רצוי אדומים – גולדן דלישס)
להברשה לפני האפייה: 50 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1 כף סוכר
לזיגוג אחרי האפייה:
1/2 כוס ריבת משמש
1/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס ריבת משמש
1/4 כוס מים רותחים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה