יום ראשון, 15 במרץ 2015

חלה לשבת


החלה של סבתא תלי

במסגרת הלימודים של בעלי בילינו שנה בשוויץ היפה. פגשנו שם אנשים מכל העולם. כולם דיי בודדים, נטולי משפחה אז כולם היו חברים של כולם. אירחתי לארוחת שישי כמה חברים : הודי, זוג אמריקאים, יפני, איטלקיה, ואירני. בישלתי את הרפרטואר הטוב ביותר שלי: אנטריקוט בתנור, תפוחי אדמה בשמנת, מרק פטריות פוקאצות עם ירקות ומטבלים, אנטי פסטי, אורז עם הפתעות, עוגת שוקולד (הגוטלוניות) ובסוף הארוחה הם היו מאוכזבים. אני נעלבתי קצת, הכל היה באמת מעולה ולא הבנתי מה קרה. אז נגש אלי האמריקאי ואמר שהם ציפו לארוחה יהודית מסורתית והכי הם חיכו לחלה! הוא אומר שאנחנו, הישראלם, מדברים הכל נשמע לו כמו חאאללה חאללה...

כמובן ששבוע אחרי הזמנתי לארוחת שישי- עם מרק עוף, כבד קצוץ, קציצות ברוטב אדום, פירה, חומוס תוצרת בית, טחינה וחלת שבת לפי מתכון אליפות של סבתא תלי- חמותי. כל אחד הלך הביתה עם חלה!





אז מה צריך ואיך מכינים? 

חלה מתוקה של סבתא תלי (כן תלי... זה קיצור של עתליה) 

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
40 גרם סוכר
1 ביצה לבצק 
1 חלמון להברשה
40 גרם חמאה /מחמאה רכה
כפית מלח
200 סמק מים

ללוש בכל היטב (במקסר כעשר דקות)
להתפיח פעמיים בקערה ופעם נוספת אחרי שקולעים את הצמה של החלה עם החלמון מוברש עליה.
אופים ב 190 מעלות 30-45 דקות.

הבהרות:
בקערה שמים קודם כל את הקמח, שמרים וסוכר - מערבבים. מוסיפים את כל שאר המצרכים למעט המלח. לשים עד שנהיה בצק ורק אז מוסיפים את המלח. 
ככל שלשים יותר את הבצק שמרים הוא יהיה רך וגמיש יותר.

להתפיח פעמיים - כשהבצק מכפיל את עצמו לשים אותו עד שיורד לו כל הנפח ומתפיחים שוב.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה