פאי פקאן
לחמי וחמותי יש שני עצי
פקאן ענקיים בחצר, הילדים שלי מאוד אוהבים לאסוף את האגוזים. כך נהיה לנו דלי ענק
מלא אגוזי-פקאן שצריך היה למצוא להם שימוש הולם. חלק פיצחנו קלות וקלינו בתנור עם
מלא מלח, חלק קילפנו, קלינו במחבת והעשרנו את סלטי החסה והכרוב, וחלק זכו להיות
בפאי פקאן. הפאי לכאורה נראה פשוט ולא הכי מגרה, אבל כשחותכים ממנו פרוסה מתגלות
שכבות נפלאות של בצק פריך, קרמל-טופי ספק-נוזלי-ספק-מחית עשיר בשברי אגוזים, מעל
מסודרים חצאי אגוזים עטופים בשכבה קריספית נשברת בפה. בקיצור – חגיגה! יש בחורה
בעבודה של בעלי שבטוחה שאני מכשפת את הפאי הזה כי הוא ממכר...




בצק:
2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
175 גרם גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
מלית:
45 גרם חמאה רכה חתןכה לקוביות
1/3 1 כוסות סירופ תירס בהיר (סירופ "קארו")
2/3 כוס סוכר חום
1 ביצה
3 חלמונים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
250 גרם חצאי אגוזים שלמים ויפים
הכנה:
בצק:
מערבבים בפוד-פרוססור או מיקסר עם וו גיטרה קמח וסוכר, מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי. לעבד כמה שפחות על מנת שיצא בצק פריך מאוד. בקערה טורפים חלמון ומים קרים ומוסיפים לפוד-פרוססור. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות.
מחממים תנור ל 180. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה, מרפדים את התבנית (רצוי תבנית פאי קפיצית) מחוררים קצת עם מזלג ואופים כמה דקות עד שהוא מזהיב מעט (הוא עוד יכנס לתנור שוב).
מלית:
ממיסם חמאה בסיר קטן על אש בינונית עד שהיא מזהיבה. מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים סירופ תירס, סוכר, ביצה וחלמונים, ברנדי ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבה:
בתבנית המרופדת בצק אפוי מפזרים את האגוזים הקצוצים ומעליהם מסדרים יפה את חצאי האגוזים. יוצקים מעל את תערובת המלית בזהירות לא לפרק את הסר של הפקאנים.
אופים כ 45 דקות ב 180 מעלות עד שהמלית יציבה .
יש לצנן כ 30 דקות לפני שמנסים לחתוך פרוסה. המלית צריכה להתקרר מעט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה