יום שלישי, 17 במרץ 2015

פירה עננים

פירה עננים

יש לי חברה שחושבת שפירה זה אוכל שכבר אכולו אותו... עד שהיא אכלה את הפירה הזה! זה ממש כמו לאכול עננים! רך אורירי וטעים-טעים!
יש פה כמה טריקים חשובים שחייבים למלא אחרת זה לא יוצא אורירי אלא פירה של מחנה פסח בתנועת הנוער כזה שנראה כמו בטון וממש לא כמו ענן.

מה צריך ואיך מכינים:

6-8 תפוחי אדמה (רצוי אדומים)
מלח
50 גרם חמאה
כוס- כוס וחצי חלב

שוטפים טוב טוב את התפוחי אדמה (רצוי אדומים) משאירים אותם בקליפתם וחותחים אותם לחצי בדיוק באמצע כך שתראו את הליבה של תפוח האדמה. מעמידים את התפוח אדמה "על הראש" (לאורך) וחותכים לאורך. כך העמילנים נשארים בתוך התפוח אדמה (תראו ששבישול כמעט ולא יהיה קצף לבן)
מתחילים את הבישול במים קרים! עד שהתפוחי אדמה רכים לגמרי (תוקעים בהם סכין כדי לבדוק)
שופכים את המים, מקלפים את הקליפה (לא תחת מים זורמים, כדי שלא יספגו מים).
מועכים מעט את תפוחי האדמה (לא בבלדר), מוסיפים מלח, חמאה ומעט חלב. ממשיכים למעוך עד שיש מחית פירה. מתחילים לערבב עם מטרפה, מוסיפים כל פעם קצת חלב וממשיכים לערבב במטרפה עד שנהיה פירה רך ביותר. מוסיפים חלב בהתאם למרקם הרצוי. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח.
אפשר לחמם במיקרוגל בתוספת חלב כדי לשמור על המרקם גם אחרי מספר ימים.

למי שרוצה לשדרג עוד ניתן להחליף חלק מהחלב בשמנת מתוקה, או מעט חלב קוקוס.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה