יום שני, 23 במרץ 2015

מוקפץ עוף וירקות


המוקפץ של בועז
 
 
יש לי חברה מהעבודה שתמיד מביאה קופסאות עם אוכל לצהריים. לא סתם קופסאות עם אוכל, אוכל שנראה מעולה! ומריח סוף! בהתחלה הערצתי אותה שהיא משקיעה ככה באוכל עד שהבנתי שמושא ההערצה צריך להיות בעלה. הוא הבשלן של הבית. גם אני מבשלת ומביאה קופסאות עם אוכל מהבית אז אין לי ממש במה לקנא, רק במוקפץ עוף עם ירקות אני מקנאה, לוטשת עיניים, לפעמים זה כבר לא נעים כי אני אוכלת עם העיניים את הצלחת שלה . אז יום אחד עשיתי מעשה וביקשתי את המתכון, והינה אני מגלה לכם את "מוקפץ אה-לה בועז". המתכון כפי שקיבלתי ממנו !
 
 
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה מתוק
כללי
· אני משתמש בפילה עוף, מצפה אותו בקורנפלור ומבשל במים רותחים 2-3 דקות במספר סבבים
· לגבי הירקות אפשר הכל: אני מכין או עם פלפלים ב3 צבעים או בשילוב של גזר, קישוא (ללא החלק הפנימי) ופטריות (שנכנסות בסוף)
· הזמנים פה הם בהערכה גסה ואין כמויות, הכל בהתאם ליחסים שרוצים בין המרכיבים (נדמה לי:0.5 ק"ג עוף + 1 בצל + 3 פלפלים + קוביית גינג'ר + 3-4 שיני שום)
הכנה
· חותכים את העוף לחתיכות בגודל ביס (2.5X2.5), מצפים בקורנפלור ומבשלים 2-3 דקות במים רותחים במספר סבבים. מוציאים ומניחים בצד.
· מכינים רוטב: סויה, סויה מתוק, דבש אפשר קצת קטשופ, פלפל שחור גרוס (ממיסים הכל בקצת מים חמים – פרסומת לתמי 4!...)
· מחממים שמן וכשהוא חם מוסיפים פרוסות בצל ומקפיצים דקה שתיים
· מוסיפים את הפלפלים (בירקות אחרים אז קודם את הגזר אח"כ את הקישוא לפי הקשיחות...)ומקפיצים דקה שתיים
· מוסיפים שום ושורש גינג'ר קצוצים (או פרוסים)
· אחרי דקה מוסיפים את הרוטב ואח"כ את העוף. מבשלים דקה - שתיים נוספות. (אם רוצים להוסיף פטריות אז מייד אחרי העוף)
· בסוף אחרי שמורידים מהאש בוזקים מספר טיפות של שמן שומשום
· בתיאבון
 
 



הולך מעולה עם אורז לבן
 
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה