איך תמיד על מה שאני משקיעה הכי מעט אני מקבלת הכי הרבה מחמאות??!?!
השנה היו לנו בפסח מלאאא אנשים, כיף גדול!
הכנתי קערה ענקית של מוס שוקולד, שתי תבניות תשפישטי, ועוד שתי "יציאות" שהתהוו תוך כדי ההכנות: עוגת שכבות ו"גריסיני" מתוק לפסח.
עוגת שכבות:
מה צריך ואיך מכינים:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קוקוס לבן לא קלוי
3 שמנת מתוקה (250 מל כל אחת)
כוס חלב
כף אבקת קפה שחור
אינסטנט פודינג וניל
1-2 לימון
שמנת חמוצה
200 גר שוקולד מריר
בסיר קטן מחממים 250 מל שמנת מתוקה עם כף אבקת קפה שחור, מערבבים שלא יהיו גושים, עד שהשמנת מבעבעת קלות. מכבים את האש ומוסיפים 200 גרם שוקולד מריר, נותנים לו שתי דקות לנוח בחום השמנת ואז מערבבים היטב שיהיה אחיד. מקררים טוב במקרר.
מקציפים 4 חלבונים עם כוס סוכר, וכוס קוקוס עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
מסדרים בתבנית עגולה שכבה אחידה ולא עבה מידי, אופים ב 170 מעלות כחצי שעה עד שהמזהיב ויבש למגע. מצננים.
עושים קצף של אינסטנט פודינג וניל עם גירדת לימון וגביע שמנת חמוצה. מסדרים מעל שכבת הקוקוס (כשהיא כבר לא חמה).
מוציאים את הגנאש קפה מהמקרר (אם הוא קשה מידי לשים 20 שניות במיקרוגל). מקציפים שמנת מתוקה עם הגנאש קפה, מסדרים מעל שכבת הוניל-לימון.
מכניסים למקרר להתייצב לכמה שעות.
גריסיני מתוק:
מהמרנג (קצף ביצים וקוקוס) נשארה דיי הרבה מסה, מה שאני עשיתי-זילפתי "גריסיני" בתבנית עם נייר פרגמנט ואפיתי כחצי שעה ב 170 מעלות עד שהתייבש.
נותנים לזה לנוח מחוץ לתנור שיתקרר ויתיצב
אני סידרתי אותם בצנצנת יפה כמו גריסיני ועם זה אכלו את המוס שוקולד (במקום כפיות)
** את העוגת שכבות אני ממליצה לעשות ברינג ולהוציאו בהגשה- זה יותר מרשים
*** את הגריסיני אפשר לעשות גם כמו עוגיות "נשיקות" או כל זילוף אחר.
השנה היו לנו בפסח מלאאא אנשים, כיף גדול!
הכנתי קערה ענקית של מוס שוקולד, שתי תבניות תשפישטי, ועוד שתי "יציאות" שהתהוו תוך כדי ההכנות: עוגת שכבות ו"גריסיני" מתוק לפסח.
עוגת שכבות:
מה צריך ואיך מכינים:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס קוקוס לבן לא קלוי
3 שמנת מתוקה (250 מל כל אחת)
כוס חלב
כף אבקת קפה שחור
אינסטנט פודינג וניל
1-2 לימון
שמנת חמוצה
200 גר שוקולד מריר
בסיר קטן מחממים 250 מל שמנת מתוקה עם כף אבקת קפה שחור, מערבבים שלא יהיו גושים, עד שהשמנת מבעבעת קלות. מכבים את האש ומוסיפים 200 גרם שוקולד מריר, נותנים לו שתי דקות לנוח בחום השמנת ואז מערבבים היטב שיהיה אחיד. מקררים טוב במקרר.
מקציפים 4 חלבונים עם כוס סוכר, וכוס קוקוס עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
מסדרים בתבנית עגולה שכבה אחידה ולא עבה מידי, אופים ב 170 מעלות כחצי שעה עד שהמזהיב ויבש למגע. מצננים.
עושים קצף של אינסטנט פודינג וניל עם גירדת לימון וגביע שמנת חמוצה. מסדרים מעל שכבת הקוקוס (כשהיא כבר לא חמה).
מוציאים את הגנאש קפה מהמקרר (אם הוא קשה מידי לשים 20 שניות במיקרוגל). מקציפים שמנת מתוקה עם הגנאש קפה, מסדרים מעל שכבת הוניל-לימון.
מכניסים למקרר להתייצב לכמה שעות.
גריסיני מתוק:
מהמרנג (קצף ביצים וקוקוס) נשארה דיי הרבה מסה, מה שאני עשיתי-זילפתי "גריסיני" בתבנית עם נייר פרגמנט ואפיתי כחצי שעה ב 170 מעלות עד שהתייבש.
נותנים לזה לנוח מחוץ לתנור שיתקרר ויתיצב
אני סידרתי אותם בצנצנת יפה כמו גריסיני ועם זה אכלו את המוס שוקולד (במקום כפיות)
** את העוגת שכבות אני ממליצה לעשות ברינג ולהוציאו בהגשה- זה יותר מרשים
*** את הגריסיני אפשר לעשות גם כמו עוגיות "נשיקות" או כל זילוף אחר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה