מרקים חינם
בימי החורף הקרים , אחרי שהילדים כבר ישנים, המטבח מסודר
והכל כבר שקט-שקט. אני אוהבת לשבת מכורבלת מול הטלויזיה עם שמיכה רכה וכוס ענקית
עם מרק. זה השקט שלי, זה סוף היום המנחם שלי.
כדי שיהיה אפשר לשתות את המרק מכוס הוא חייב להיות טחון, לא
כזה של תינוקות, טחון קרמי, קטיפתי כזה... וכדי שיהיה אפשר לשתות אותו בלי רגשות
אשם על הקלוריות, הוא חייב להיות "חינם". חינם זה אומר בלי פחממות ובלי
שמנת.
הכי אני אוהבת שאמא שלי מפתיעה ובאה לבקר אחרי יום עבודה,
היא עובדת עם הרבה חקלאים בכל הארץ שתמיד מפנקים אותה בתוצרת חקלאית. השבוע אמא
שלי באה עם ארגז ברוקולי טרי, ארגז זוקיני (הקשואים הירוקים כההים), חצי דלעת,
ארגז גזר ושני ארגזים עם 5 סוגים של חסה. אז מהחסה עוד אין לי אומץ לעשות מרק,
וקישואים בני ביתי לא כל כך אוהבים. אז נהיה מרק כתומים של דלעת, גזר, בצל ושום
(בלי בטטה כדי שישאר חינם) ובמקום שמנת (רק בשביל הצבע) חצי כוס חלב. וארגז
הברוקולי הפך למרק בלתי רגיל!
בסיר גדול (כ 4-5 ליטר) שמים מעט (2-3 כפות) שמן
רגיל ומתחילים להכניס הכל לפי סדר הקשיחות
(לא שלכם, של הירקות)
1-2 בצלים חתוכים (חובה בכל מרק)
חתיכת דלעת (300-400 גרם( חתוכה לקוביות גדולות)
5-6 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים בינוניים
3-4 שיני שום שלמות קלופות.
סלרי אמריקאי (זה עם הגבעולים הארוכים והעלים) חתיכות
גדולות מאוד שאפשר יהיה להוציא בסוף הבישול.
מאדים את הירקות בסיר ומערבבים מידי פעם שלא
ידבק לתחתית. מוסיפים כ 4 ליטר מים (שיהיה סיר כמעט מלא) מוסיפים חצי צרור
פטרוזיליה לא חתוכה (שיהיה אפשר להוציא בסוף הבישול).
מוסיפים מלח ופלפל, ולמי שממש צריך אפשר כף אבקת
מרק עוף או בצל (לדעתי לא צריך).
מבשלים עד שהירקות רכים ממש (הגזר הוא המדד)
מורידים מהאש, מוצאים את הירקות הירוקים (סלרי ופטרוזיליה), טוחנים.
אפשר להוסיף למרק בזמן הטחינה חצי כוס עד כוס חלב
כדי שיהיה צבע של שמנת J
והרי לכם מרק כתום חינם!!
אותה הגברת בשינוי אדרת – מרק ברוקולי
אותו הסיפור רק במקום הירקות הכתומים ברוקולי. חשוב
לנקות טוב את התפרחת ולחתוך את הגבעולים לעיגולים כדי שיתבשלו טוב.
אני שמה מים רותחים בסיר כדי שהברוקולי לא "יתכבס"
אלא יתבשל ויישאר עם צבע בהיר.
שמים תבלינים, טוחנים (אפשר גם עם חלב).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה