שוב הגיע חורף... ואיתו זיכרונות רחוקים-רחוקים מאותו יום ארור שבו סבא וסבתא שלי עשו תאונה שממנה לא חזרו.
אצלי זיכרונות שלובים בריחות, בטעמים - באוכל... אז כשאני מתגעגעת לסבתא שלי אני עושה תרד!
אז הרי לכם פשטידת תרד דיי דומה לזו שסבתא שלי עשתה, עם כמה שיפורים שלי.
אצלי זיכרונות שלובים בריחות, בטעמים - באוכל... אז כשאני מתגעגעת לסבתא שלי אני עושה תרד!
אז הרי לכם פשטידת תרד דיי דומה לזו שסבתא שלי עשתה, עם כמה שיפורים שלי.
שונא תרד !
הבעל שלי יצא בהצהרה-
הוא שונא תרד! סבבה... אני ממש אוהבת. זה מזכיר לי את סבתא שלי, בולגריה אמיתית,
בישלה תרד על כל צורותיו ואם אפשר עם יוגורט בצד.
תואר ראשון למדתי בחיפה
בלימודי ערב, הבית שלנו היה הבית של כולם, ממש חממה טכנולוגית (בעלי למד בטכניון).
כל ערב חבורה של חנונים דגרו וחרשו אצלי בסלון- ממש גד"ש (גידולי שדה לכל
הלא-מושבניקים-קיבוצניקים).
בעודי מנסה לא להירדם
בשיעור (כמעט עשר בלילה) אני חולמת על מה אני אוכל לארוחת ערב כשאני אבוא הביתה,
ותוהה מה השאירו כל ה"חקלאים" שחרשו אצלי בבית...
אני חולמת על פשטידת תרד שהשארתי במקרר… שלמה, יפה, בתבנית פאי
עם בצק פריך מלמטה, מלאת גבינות ושום, אפילו קניתי יוגורט עיזים כדי שהבולגריות
תהיה מושלמת!
באה הביתה- רעבה
ועייפה, לשמחתי ה"חקלאים" כבר התאדו איש-איש לביתו (השאירו נקי ומסודר
יאמר לזכותם), פותחת המקרר ושפשפת עיני,
אולי מרוב עייפות אני לא רואה טוב.אין פשטידה! כמעט בוכייה
על זה שנשארת עם קורנפלקס לארוחת ערב, על זה שכל כך רציתי קצת טעם של סבתא, ועל זה
שבאמת השקעתי בפשטידה. אומר לי אהובי- מה את מחפשת במקרר? אני- את הפשטידת תרד!!
הוא- לא נגעתי בתרד שלך, אבל הפשיטדת ברוקולי הייתה מעולה!
ומאז – הוא אוכל תרד
כמו נינג'ה! אוכל, נהנה ומקווה שחושב קצת על סבתא שלי עליה השלום...
אז איך עושים ומה צריכים?
לבצק:
200 גרם חמאה
טיפה מלח (10 גרם)
1 ביצה
300 גרם קמח
מערבבים במקסר (עם וו גיטרה) מחאה ומלח, מנקים את הדפנות ומוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב. מוסיפים קמח ומערבבים מעט, רק עד שהבצק אחיד (כדקה). ערבוב ממושך יהפוך את הבצק ללא פריך.
עושים כדור,עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
מרדדים ומעבירים לתבנית עגולה (26), אם הבצק טיפה מתפרק אפשר להעביר כל פעם חלק העיקר שהתבנית תהיה מרופדת בצורה אחידה, גם הדפנות.אני מסדרת את הבצק מעל הדופן וחותכת עם סכין חדה את היתר.
מחוררים עם מזלג, אופים כ 10 דקות בחום 180 הבצק לא צריך להיות אפוי עד הסוף, רק לקבל טיפה צבע כדי "לעזור" לבצק להאפות כשיהיה עליו המילוי.
למילוי:
שיקית תרד קפוא (אפשר גם עם תרי כמובן אבל צריך כמות עצומה כדי להגיע לכמות מספקת למילוי)
2 בצלים קצוצים מטוגנים (חום-זהב)
1 קוטג' 5%
50 גרם קשקבל מגורדת (אפשר להחליף בכל גבינה קשה שאוהבים)
3-4 כפות פירוי לחם
3 שיני שום לפחות (אני שמה בערך 5-6)
מלח (חצי כפית-כפית)
פלפל שחור (מעט, רבע כפית)
2 ביצים
את התרד משפשירים כמה שעות לפני בתוך מסננת, כדי שיצאו הנוזלים
מטגנים בצל, נותנים לו מעט להתקרר.
בקערה גדולה מערבבים הכל יחד
מעעבירים לתבנית עם הבצק שאפינו קודם, מכניסים לתנור בחום 180 מעולות לכ 40 דקות, תלוי בתנור. עש שלפשטידה יש קראסט חום מלמעלה וכשנוגעים בה היא כבר לא רוטטת.
אצלינו מגישים עם יוגורט (רצוי עיזים, אבל מה שאוהבים), לא תאינו איך תרד משתלב עם יוגורט!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה