יום שבת, 13 בדצמבר 2014

הגוטלוניות


הגוטלוניות

אין דבר כזה יותר מידי שוקולד...אני מטורפת על שוקולד, בכל הצורות, המינים, הטעמים והמרקמים. חשבתי שכדאי שאני אמצא את עוגת השוקולד המנצחת שלי, כזו שתעשה טעם של עוד, כזו שאנשים שיאוכלו אותה וירגישו כמוני- ששוקולד זה ה'דבר! אז שמתי לי אתגר והתחלתי כל סופ"ש להכין עוגת שוקולד אחרת. בפסח זה קרה. הכנתי מן סופלה שוקולד (החלפתי את הקמח בחצי קמח מצה וחצי שקדים טחונים), התחרבשתי קצת עם המתכון כי רקחתי מתכון משני מתכונים, אז יצאו לי יחסת מעט יחידות (בערך 12). כשהוציאו את הקינוחים בסוף הסדר-פסח לא הוצאתי את העוגות כי לא היה לי מספיק לכולם, והיו מספיק עוגות אחרות (הכנתי גם טישפשטי בולגרי ויצא לי מהכמות 2 עוגות).










גוטלון, חבר של גיסי היה איתנו בסדר, רק אחרי המאורע גיליתי את השם הפריט שלו. הוא שמע על זה שאני עושה ניסויי לחיפוש עוגת  השוקולד המושלמת והוא ממש ציפה להשתתף בינסוי. כשלא הוצאתי את העוגות הוא התאכזב קשות ונרדם על הספה. כולנו ישבנו במרפסת מעבירים ערב בכיף.    





02:00 אני מעירה את גוטלון משנתו על הספה ומציעה לו לעבור לאחד החדרים לישון כמו בן-אדם, הוא מתיישב במהירות בספה, פוקח עיניים ענקיות ונוהם: נגמר כל הסופלה?!?! נקרענו מצחוק! בכלל שכחתי מהעוגות שהכנתי... הוא קם שם במיקרו לכמה שניות עוגה אחת, התיישב על הפסה עם כפית אכל וחזר לישון עד הבוקר. בבוקר הוא לקחת את כל הקופסא עם העוגות והצהיר- את יכולה לשכוח מהן זה שלי! מאז נקראת העוגה: "הגוטלוניות".  




לחיי גוטלון 
 
מה צריך כדי להכין:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 ביצים בטמפ' החדר
1 ורבע כוסות סוכר (200 גרם)
5 כפות קקאו (50 גרם)
שלושת-רבעי כוס קמח (110 גרם)
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
250 גרם גבינה
12 מטבעות שוקולד.

איך מכינים את זה:
מחממים תנור ל180 מעלות
ממיסים שוקולד וחמאה
מקציפים במהירות גבוהה סוכר וביצים ל5-7 דקות עד לקבלת קצף בהיר וסמיך.
מקפלים את תערובת השוקולד לקצף ביצים.
מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפיה ומלח.
אופים 20 דקות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה