עוגת דבש ותפוחים לראש
השנה
איך מצאתי את עצמי
מכינה עוגת דבש באחת בלילה???
אז ככה... הקבוצה שבעלי
עובד בה היא קבוצה מאוד-מאוד מגובשת, עובדים יחד, חיים יחד בסוג של קומונה,
אוכלים, שותים מגדלים ילדים, בקיצור עושים הכל יחד בניצוחו של המנחה-מנהל שלהם.
באותם ימים למנחה של בעלי היו עניינים משפחתיים וצרות לא עלינו והוא נעדר הרבה
מהעבודה ועל כן מצאתי את עצמי ה"אמא" של הקבוצה. מארחת סטודנטים זרים,
עוזרת להם למצו דירה, לוקחת אותם לרופא, קונה כיבודים לישיבות, מיישבת סכסוכים
ומחלוקות.
יום לפני ערב ראש השנה ישבו חלק מחברי הקבוצה אצלי בסלון לקפה, אני שואלת: אתם עושים מחר הרמת כוסית? והם: מה... אהה... לא... אף אחד לא התארגן על זה. אני התבאסתי בשבילם, המנחה שלהם ממש לא בראש לזה אבל לא יזיק לו הזדמנות לקראת השנה החדשה להגיד לכל החבר'ה כל הכבוד שהם מחזיקים מעמד בלעדיו ושנה טובה.
פתחתי את המחברת מתכונים שלי, שלפתי את "עוגת דבש של טלי בן-דוד" ותרתי אחר המצרכים בביתי, לא היה לי הכל. שלחתי את אחת הבנות לדירה שלה, שתי קומות מעלי, להביא סוכר חום, ועוד שכן להביא אגוזים, היה צריך 3 כפות יין אדום, אז פתחנו בקבוק וכבר היה שמח! אחת חותכת תפוחים אחד שוטף כלים, אני מערבבות הכל יחד. תיקתקנו עוגת דבש עם תפוחים, רכה, רטובה ומלאת חמלה ואהבה- כזו שכיף לפתוח איתה את השנה, כזו שכולם נתנו יד, למרות שאפשר היה להכין אותה גם אדם אחד תוך 10 דקות :-)
מה צריך כדי להכין:
1 כוס שמן רגיל (קנולה) - אפשר להחליף ב 1 כוס רסק תפוחים
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3 ביצים
3 כפות יין אדום
1/4 2 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
2 תפוחי עץ חתוכים גס
1 כוס דבש
1/2 1 כפיות קינמון
לציפוי :
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים קצוצים גס
חצי כוס ריבת משמש מומסת במקרוגל (כמה שניות)
איך מכינים:יום לפני ערב ראש השנה ישבו חלק מחברי הקבוצה אצלי בסלון לקפה, אני שואלת: אתם עושים מחר הרמת כוסית? והם: מה... אהה... לא... אף אחד לא התארגן על זה. אני התבאסתי בשבילם, המנחה שלהם ממש לא בראש לזה אבל לא יזיק לו הזדמנות לקראת השנה החדשה להגיד לכל החבר'ה כל הכבוד שהם מחזיקים מעמד בלעדיו ושנה טובה.
פתחתי את המחברת מתכונים שלי, שלפתי את "עוגת דבש של טלי בן-דוד" ותרתי אחר המצרכים בביתי, לא היה לי הכל. שלחתי את אחת הבנות לדירה שלה, שתי קומות מעלי, להביא סוכר חום, ועוד שכן להביא אגוזים, היה צריך 3 כפות יין אדום, אז פתחנו בקבוק וכבר היה שמח! אחת חותכת תפוחים אחד שוטף כלים, אני מערבבות הכל יחד. תיקתקנו עוגת דבש עם תפוחים, רכה, רטובה ומלאת חמלה ואהבה- כזו שכיף לפתוח איתה את השנה, כזו שכולם נתנו יד, למרות שאפשר היה להכין אותה גם אדם אחד תוך 10 דקות :-)
מה צריך כדי להכין:
1 כוס שמן רגיל (קנולה) - אפשר להחליף ב 1 כוס רסק תפוחים
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
3 ביצים
3 כפות יין אדום
1/4 2 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
2 תפוחי עץ חתוכים גס
1 כוס דבש
1/2 1 כפיות קינמון
לציפוי :
50 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים קצוצים גס
חצי כוס ריבת משמש מומסת במקרוגל (כמה שניות)
מערבבים הכל בקערה גדולה ואופים כשעה 180 מעלות. עד שהעוגה יציבה וזהובה (אפשר לשים קיסם ולראות שיוצא נקי)
ציפוי- ממסים את הריבה במיקרוגל בקערה קטנה מוסיפים את האגזים והצימוקים ושיפכים על העוגה ("עוזרים" לזה להתפזר יפה עם מרית. אפשר להסתפק גם רק בריבה ממוסת כדי שיהיה מבריק. את הציפוי יש למרוח כשהעוגה חמה.
** אפשר גם בלי הציפוי ועדיין זה ממש טעים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה