מוס שוקולד של דודה שלומית
מכירים דברים שהם קלאסיקות? אז
זה-זה!
דודה שלומית היא לא הדודה שלי, היא
בכלל הדודה של אמא שלי... אבל בפי כולם היא נקראת "דודה שלומית" במלעל !
דודה שלומית אלופה באוכל יהודי אשכנזי, לא יאמן אבל כשהיא עושה אותו הוא וואוו!! הקניידלך,
הגפילטפיש, הכבד קצוץ, והארטישוק הממולא ברוטב לבן חמוץ!
אמאמה בעלה והבן (היחיד) שלה
חולים-מטורפים-משוגעים על שוקולד, הם נותנים לי פייט רציני באהבתם האדירה
לשוקולדים, וגם יש להם הרבה יותר פז"מ ממני בעיניין (הדוד מויישה כבר בן מעלה
משמונים, איש מדהים!!). לאור העובדה הזאת היא הייתה צריכה לרקוח קינוח שוקולד
מושלם- וזאת התוצאה. לא משנה כמה שידרוגים ותוספות אנסה לשים פה - המוס שוקולד הזה
מנצח! 15-20 דקות עבודה ויש לכם קינוח אליפות! מה שחשוב פה זה ביצים סופר טריות
ושוקולד סופר איכותי.
אני אוהבת להגיש את המוס בקערה
שקופה גדולה וכך כל אחד לוקח כמה שבא לו (ככה אף אחד לא באמת רואה שאני זאת שחיסלה
חצי) אבל בהחלט אפשרי לסדר בכוסות אישיות שיהיה יותר אלגנטי ומרשים. הטעם לא
משתנה.
יש קאצ' בהכנה ולכן יש תמונות מפורטות. בהתחלה התערובת
נראית קטסטרופה, על סף הבלתי-אכיל, אבל זה מסתדר לאט לאט, סמכו עלי!
מה צריך כדי להכין:
400 גרם שוקולד מריר (הכי איכותי שאפשר)
2 שמנת מתוקה (32% לפחות)
8 ביצים
תוספות אפשריות:
200 גרם אגוזים (איזה שאתם אוהבים) טחונים גס
10 תותים חתוכים גס (אני אוהבת לשלב אותם עם נענע קצוצה בערך 10 עלים)
חבילת קליק (החטיף)
כוס חמוציות (לא מיובשות, קפואות ) שמים אותן במסננת כדי שיגירו נוזלים ורק אז משתמשים
אז איך מכינים את זה:
מקציפים במקסר במהירות גבוהה את השמנת (בלי סוכר)
על אמבט אדים (באן-מאר) ממסים את השוקולד. מחכים שיתקרר טיפה (פושר)
מפרידים את הביצים - עושים קצף מהחלבונים (לבן) במקסר.
את החלמונים (הצהובים) מוסיפים אחד אחד (!) לשוקולד ומערבבים עם מרית (לקקן) היטב אחרי כל הוספה.
אחרי שסיימנו להוסיף חלמונים מערבבים הכל יחד (שוקולד-קצפת-קצף)בעדינות בתנועות קיפול. אם רוצים תוספות עכשיו זה הזמן להוסיפן.
מסדרים בכלי ההגשה ויאללה למקרר ל12 לפחות.
אהבתם עשו לייק בפייס
מה צריך כדי להכין:
400 גרם שוקולד מריר (הכי איכותי שאפשר)
2 שמנת מתוקה (32% לפחות)
8 ביצים
תוספות אפשריות:
200 גרם אגוזים (איזה שאתם אוהבים) טחונים גס
10 תותים חתוכים גס (אני אוהבת לשלב אותם עם נענע קצוצה בערך 10 עלים)
חבילת קליק (החטיף)
כוס חמוציות (לא מיובשות, קפואות ) שמים אותן במסננת כדי שיגירו נוזלים ורק אז משתמשים
אז איך מכינים את זה:
מקציפים במקסר במהירות גבוהה את השמנת (בלי סוכר)
על אמבט אדים (באן-מאר) ממסים את השוקולד. מחכים שיתקרר טיפה (פושר)
מפרידים את הביצים - עושים קצף מהחלבונים (לבן) במקסר.
את החלמונים (הצהובים) מוסיפים אחד אחד (!) לשוקולד ומערבבים עם מרית (לקקן) היטב אחרי כל הוספה.
אחרי שסיימנו להוסיף חלמונים מערבבים הכל יחד (שוקולד-קצפת-קצף)בעדינות בתנועות קיפול. אם רוצים תוספות עכשיו זה הזמן להוסיפן.
מסדרים בכלי ההגשה ויאללה למקרר ל12 לפחות.
![]() |
ממסים את השוקולד |
![]() |
מוסיפים חלמונים אחד-אחד- לערבב עם לקקן לא עם מטרפה |
![]() |
זה מתקשה ונראה קטסטרופה- הכל בסדר! לערבב עם לקקן לא עם מטרפה |
![]() |
ככה זה צריך להראות אחרי שהוספנוו את כל החלמונים |
![]() |
מאחדים את השוקולד עם הקצף ביצים והקצפת עם לקקן בתנועות קיפול (שלא יצא כל האויר) |
![]() |
מסדרים בכלי הגשה ושולחים לקירור |
![]() |
זה מהמחברת המקורית של אמא שלי (לא יודעת מה זה שוקולד דפנה... תבחרו שוקולד איכותי ביותר) |
אהבתם עשו לייק בפייס
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה