ושוב בפינתנו : מעט השקעה- הרבה מחמאות עוגת בננות
מה עושים עם 3-4 בננות כמעט רקובות ? בולגריה טובה לא זורקת, ממחזרת!
כמו שסבתא שלי אמרה: אפשר לעשות מרק, וממה שלא
אכלו אפשר לעשות פשטידה, וממה שלא אכלו ממנה אפשר לטגן קציצות – לא זורקים אוכל! או
כמו שאמר שף דוד (שאצלו למדתי בישול) במטבח זורקים רק את השף!
לא תמיד יש לי בנמצא את כל המצרכים ולכן אני
מידי פעם מאלתרת, אם אין מייפל אפשר להחליף בדבש או סיידר (תרכיז אמיתי לא
ויטמינצ'יק), אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחי עץ. לא תמיד
אני מורחת מעל מייפל- זה מספיק מתוק גם ככה. כדי לשדרג את העוגה מעט אני אוהבת להוסיף צימוקים או שוקולד צ'יפס, אפשר גם חתיכות שוקולד ואז זה ממש כמו הגלידה של בן אנד ג'ירי "צ'אנקי מנקי" - שאני הכי אוהבת בעולם.
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
½ כוס מייפל
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1-2 כפיות קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים
½ כוס מייפל מעל העוגה כשהיא מוכנה
מחממים תנור ל 180
מערבבים את כל החומרים טוב בקערה (ככה שהבננות
נמעכות), אפשר גם במיקסר בוו גיטרה.
מעבירים לתבנית משומנת (אני אוהבת בשתי אינגליש
קייק)
אופים בערך 45 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא
נקי.
אם רוצים אפשר לשפוך מייפל על העוגה כשהיא חמה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה