מה עושים כשמרגישים שעונת הדובדבנים אוטוטו חומקת? - קונים דובדבנים במחיר שפוי ועושים ריבות!
הייתי אצל ההורים שלי ונחה לה ככה בצלחת ערמת דובדבנים, אכלתי קצת, טוב הרבה... ומהשאר הכנתי ריבה.
גם היה ארגז ענבים שאבא שלי הביא מכרם של חבר, גם הם הפכו כמובן לריבה, כי מי יכול לאכול כך כך הרבה ענבים...
החשבון דיי פשוט בריבות- קילו פרי, קילו סוכר, פרוסת לימון (2 ס"מ) בלי גרעינים -כדי לתת לריבה אורך חיים, תפוח חצוי (לא חובה, יש בו פקטין וזה עוזר לייצב את הריבה).
מבשלים בסיר על אש נמוכה, מערבבים מידי פעם שלא ידבק וישרף,
איך בודקים שהריבה מוכנה? הרי היא נוזל רותח בסיר ומתמצקת רק אחרי שהיא מתקררת...
לוקחים כף נקיה (!) טובלים בריבה הרותחת ועושים "פס" בכפית (אם החלטתם לעשות זאת עם האצבע יש לטבול אותה קודם לכן במים קרים אחרת זה כוויה) אם הפס נשאר -הריבה מוכנה, אם הפס נעלם, זאת אומרת הריבה נוזלית מידי, יש להחזירה לעוד בישול.
מאחסנים בצנצנת סופר נקיה אחרת יהיו בקטריות (לפני אפשר לשפוך מים רותחים לתוך הצנצנת והמכסה).
מוסיפים לעוגות גבינה, מורחים על הלחם, על פנקייקס או סתם בכפית.
**אם אתם בעיניין סתם בכפית אז בכל פעם שנכניסים את הכפית לפה יש לשטוף לפני הכנסתה מחדש לצנצנת אחרת יתפתחו בקטריות.
הייתי אצל ההורים שלי ונחה לה ככה בצלחת ערמת דובדבנים, אכלתי קצת, טוב הרבה... ומהשאר הכנתי ריבה.
גם היה ארגז ענבים שאבא שלי הביא מכרם של חבר, גם הם הפכו כמובן לריבה, כי מי יכול לאכול כך כך הרבה ענבים...
החשבון דיי פשוט בריבות- קילו פרי, קילו סוכר, פרוסת לימון (2 ס"מ) בלי גרעינים -כדי לתת לריבה אורך חיים, תפוח חצוי (לא חובה, יש בו פקטין וזה עוזר לייצב את הריבה).
מבשלים בסיר על אש נמוכה, מערבבים מידי פעם שלא ידבק וישרף,
איך בודקים שהריבה מוכנה? הרי היא נוזל רותח בסיר ומתמצקת רק אחרי שהיא מתקררת...
לוקחים כף נקיה (!) טובלים בריבה הרותחת ועושים "פס" בכפית (אם החלטתם לעשות זאת עם האצבע יש לטבול אותה קודם לכן במים קרים אחרת זה כוויה) אם הפס נשאר -הריבה מוכנה, אם הפס נעלם, זאת אומרת הריבה נוזלית מידי, יש להחזירה לעוד בישול.
מאחסנים בצנצנת סופר נקיה אחרת יהיו בקטריות (לפני אפשר לשפוך מים רותחים לתוך הצנצנת והמכסה).
מוסיפים לעוגות גבינה, מורחים על הלחם, על פנקייקס או סתם בכפית.
**אם אתם בעיניין סתם בכפית אז בכל פעם שנכניסים את הכפית לפה יש לשטוף לפני הכנסתה מחדש לצנצנת אחרת יתפתחו בקטריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה